Taekwondo

El taekwondo és una art marcial d’origen coreà. Destaca per la varietat i l’espectacularitat dels seves tècniques de puntada, i actualment és una dels arts marcials més conegudes i practicades arreu del món. És tracta d’una art marcial de tradició antiga però que s’ha adaptat als temps moderns.

És “l’art de copejar amb els peus i les mans”, que la seva filosofia es basa en cinc principis: Cortesia, Integritat, Perseverança, Autocontrol i Esperit Indomable.

Beneficis físics

Augmenta la resistència cardiovascular.
Millora la resistència i la força muscular.
Augmenta la flexibilitat.
Potencia el coneixement del propi cos.
Ajuda a desenvolupar millor i més ràpidament les capacitats de coordinació.
Aporta el control d’un alt nivell de moviments bàsics que permetran en el futur realitzar un forma òptima el treball tècnic esportiu.

Beneficis psicològics i socials

La seva ment desenvoluparà les bases de la concentració.
Els nens es tornen més disciplinats.
La seguretat que s’obté amb el taekwondo, és per que els nens s’adonen que són capaços de dominar el seu cos en l’entorn.
A través de diferents tasques i variades exercitacions, s’inculca i fomenta en el nen el companyerisme i el treball en equip, així com la importància de cada individu dins del grup.
Amb la pràctica del taekwondo es fomenten valors com l’honradesa, lleialtat, respecte i humilitat.
El nen obté ensenyaments culturals que els permetran el coneixement de costums, tradicions i formes de pensar d’una altra raça, la qual cosa els fa més tolerants i solidaris.


Avís legal i Política de privacitat